Weetje van de dag; recept: Russische sla.

Russische sla

Beydzhan had vandaag Russische sla mee naar school. Dat was heel lekker.

Hier is het recept.

Ingrediënten Russische salade

  • 12 aardappels
  • 100 g doperwten
  • 100 g wortels
  • 75 g zilveruitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eieren
  • Zout en peper

Bereidingswijze Russische salade

Kook de aardappels (in schil!), eieren en de wortels. Laat de eieren en wortels vervolgens afkoelen en verwijder de schil van de aardappels. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe ze in een kom. Snijd de eieren met een eiersnijder (of eventueel een mesje) en snijd ook de wortels in kleine stukjes. Doe de stukjes ei en wortel nu in dezelfde kom waar de stukjes aardappel al in zitten. Snijd nu de augurken in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Aan het eind voeg je de zilveruitjes toe. Als je 75 gram zilveruitjes te zuur vindt, kun je ook bijvoorbeeld 50 gram toevoegen.Proef tussendoor goed zodat je Russische salade niet te zuur wordt! Vervolgens doe je er de mayonaise bij. Zorg ervoor dat de salade goed bedekt is met de mayonaise (zie afbeelding). Aan het eind breng je de salade op smaak met zout en peper. Roer de salade goed door elkaar en zet deze in de koelkast. Een Russische salade hoor je minstens een paar uurtjes in de koelkast te laten koelen, omdat de salade anders niet lekker smaakt en ook te zacht is. Je kunt de salade garneren met een sprietje peterselie en wat ei of stukjes groente!

BEYDZHAN

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s